Nieuws

In memoriam Frans van den Hurk

Het is zondagochtend 29 mei 2022.

Op deze ochtend krijgen we het droeve bericht dat ons zeer gewaardeerd lid Frans van den Hurk is overleden. Hij overleed in de hospice in Bakel waar hij de vrijdag ervoor naar toe was gegaan.

Frans was op 4 april nog 81 jaar geworden….

Frans werd op 4 december 2002 lid van ’t Akkoordje, alweer 20 jaar geleden.

Natuurlijk begon Frans als zanger in ons koor maar al vrij snel wilde hij meer betekenen voor ons koor.

Zo werd Frans lid van de technische dienst. Een ware aanwinst. Als stoere sterke vent sjouwde hij  alle spullen mee op het podium en hielp bij het installeren van alle apparatuur. Nooit was een vraag te veel, altijd behulpzaam en in dienst van ’t Akkoordje.

Frans was ook een probleemoplosser. Was er een keer niemand voor de aanhanger te rijden:, Frans stond al klaar met zijn auto. Vele ritten heeft hij gemaakt met de aanhanger naar de diverse optreden.

Ook was Frans altijd wel in voor een feestje. Tijdens de jaarfeesten was hij steevast deelnemer in acts die door mede-koorleden werd georganiseerd. De meest ludieke acts, Frans deed altijd mee.

De laatste jaren kwamen er steeds meer problemen met zijn gezondheid en moest Frans wel eens afhaken bij werkzaamheden. Maar hij bleef helpen met sjouwen, dan maar wat rustiger en met z’n tweeën was vaak zijn motto.

Diverse keren lag Frans in het ziekenhuis en werd hij geopereerd en telkens kwam hij er weer bovenop en stond ‘ie enkele weken later weer mee te zingen in het koor.

Tot die echte laatste keer.

Frans werd steeds minder mobiel en zijn conditie liet het afweten. Zo werd zijn auto en fiets vervangen door een scootmobiel. Dat was niet wat Frans wilde maar zo kon hij toch nog ergens naar toe. Meezingen was geen optie meer. Zijn lichaam liet hem steeds meer in de steek.

Uiteindelijk is Frans op eigen verzoek opgenomen in de hospice, klaar voor zijn laatste reis, 2 dagen later………

Laten we vooral de mooie herinneringen aan Frans bewaren. Frans, jij was voor mij persoonlijk een voorbeeld van een doorzetter, aanhouder en volhouder.

Frans bedankt dat ik je heb mogen leren kennen en met je heb mogen samenwerken, je was een fijn mens!

Op zaterdag 4 juni 2022 hebben we op gepaste wijze afscheid genomen tijdens een mooie dienst in het crematorium in Helmond.

Twan Spierings,

Voorzitter ’t Akkoordje Helmond.

Laat een reactie achter